(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Léty osvědčený recept na rýži k číně
Potřebné ingredience
Žádná paraboiled, ale klasická thajská jasmínová rýže!
200g rýže, 4,5dl vody.Žádná sůl!
Postup přípravy
Rýži jen jemně propláchneme, abychom nevyplavili mnoho škrobu.Zalijeme vodou, přivedeme k varu.Teď to důležité!!!Ve chvíli, kdy se rýže začne vařit, stáhneme plamen na úplné minimum, rýži pořádně promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut opravdu jen probublávat.Neodklápět pokličku!!!Po deseti minutách stáhneme ze sporáku, odklopíme, rýži pořádně načechráme vidličkou, aby se promíchala a znovu přiklopíme a necháme 5 minut odpočívat.Za předpokladu, že dodržíte přesně tento postup, budete mít rýži přesně jako z čínské restaurace, kde ji vaří ve speciálních parních hrncích -elektrických.Rýže k čínským pokrmům má být lehce lepivá, nikoliv ovšem mazlavá, aby šla nabrat především hůlkami.Toto je recept přímo z Thajska.Používám ho někdy i k vaření Basmati rýže ,ale opakuji, nikoliv na paraboiled!Existuje i varianta v páře, ale tam nevím z hlavy množství ingrediencí a tohle je jednodušší.Než si uvaříte rýži, máte hotovou čínu, prostřeno a pak jen nandaváte a baštíte.Mňam!
Hodně zdaru přeji, děláme takto rýži dobrých 10 let a nemá chybu....
Hodně zdaru přeji, děláme takto rýži dobrých 10 let a nemá chybu....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé